JEF MARINUS 

STEEL GUITAR BELGIUM

Klik hier om de ondertitel te bewerken

PUZZLE STEEL     PUZZLE STEEL       PUZZLE STEEL

DE EERSTE BELGISCHE STEELGUITAR CD WERD UITGEBRACHT DOOR DE PIONIER EN DE BELGISCHE MAESTRO OP STEEL :  JEF MARINUS

RELEASE 7 maart 2018 ‘ De Casino ‘ te Sint-Niklaas, voorstelling + live concert met als gasten Paul Michiels ( PP MICHIELS ) and Doug Adkins ( Montana USA)

Jef Marinus is een jongen uit de Antwerpse Kempen, afkomstig uit de gemeente Vosselaar en woont al meer dan 30 jaren in het waasland. Muziek stroomt door zijn aderen , een microbe die hij heeft meegekregen van wijlen zijn vader.
Al jong begon Jef aan een muziekopleiding in de muziekacademie van Turnhout waar hij klassieke gitaar volgde , ondertussen werden er natuurlijk ook nog privélessen gevolgd bij de bekendste leraren van die tijd. Ook Jazz en Big Band zat in het lespakket en zo is Jef uitgegroeid tot een multi instrumentalist . Gitaar, dobro, banjo, mondharmonica, bass, lapsteel en natuurlijk Pedal Steel !
Ondanks de klassieke opleiding werd er toch al vlug naar de elektrische gitaar gegrepen , we spreken hier over begin van de jaren zestig, dus het motto was : Lets rock and roll !
Het waren mooie tijden en Jef heeft het voorrecht gehad in tal van muziekbandjes te kunnen spelen en veel van onze nationale artiesten te mogen begeleiden zoals, Ann Christy , Helmut Lotti, Will Tura , Gunther Neefs , Conny Neefs, ,Carine Setter ,Ninon en tal van anderen.
Ook met een groot aantal internationale artiesten zoals Johnny Logan , The Platters, Lee Towers , Gerard Joling , Anita Meyer, The Bleu Diamonds, Mieke, Sandra Van Reys, Ben Steneker, Jimmy Lawton… deelde hij het podium.
Jefke Marinus , is nog altijd een graag geziene gitarist en wanneer hij zijn gitaar in zijn nek legt vinden de mensen dat prachtig !

Ondertussen had Jef een aanslag gepleegd op de lapsteel van zijn vader en die aanslag zou grote gevolgen hebben , die Lapsteel gitaar- 6 string was de stap naar de Pedal Steelguitar een kleine overstap met fantastische gevolgen !
Want na een 15-tal jaren rock and roll gespeeld te hebben kreeg Jef de smaak voor de country Music te pakken en hij richtte de groep Bourbon op waarmee hij Europa doorkruiste. Met groot succes trouwens !
Geen country Music zonder de klanken van een steelgitaar en Jef wou zich specialiseren en studeerde tot 8 à 9 negen uur per dag. België was rijk aan goede gitaristen maar Jef wilde zich onderscheiden op de steelgitaar. Jef werd uitgenodigd op steelguitar convention in Oudewater leerde daar het icoon Jan Visser kennen dan The steeldays in Newburry waar hij samen met Gerry Hogan, Albert Lee en de master himself Buddy Emmons de bune deelde …en dan waar ieder steelgitarist van droomde een uitnodiging van Scotty De Wit himself om op te treden tijdens de International Steelguitar convention te St-Louis ( USA) , een grote eer voor een klein Belgske !
Uit de handen van Scotty kreeg hij dan ook de award voor best buitenlands talent jaar 1988 .
Hij ontmoette daar al zijn heroes en deze heroes werden goede vrienden , samen met Buddy Emmons kocht hij daar ter plaatse zijn eerste ‘ echte steelguitar ‘ we spreken hier over het jaar 1988 en tot vandaag staat dit instrument nog steeds te stralen en komt er wonderbare muziek uit ! En Jef deed verder , hij volgde de cursussen van de grootmeesters in Amerika , Jeff Newman ,Paul Franklin, Hall Rug, Doug Jernignan en natuurlijk Buddy Emmons..en al gauw bleek dat deze studie een levenswerk zou worden, want nu 30 jaren later studeert hij nog dagelijks en oefent op zijn grote trots : zijn ZumSteel guitar, onlangs is er om praktische reden uitbreiding gekomen: een Emmons Legrande III en een zwarte Mullen hebben nu ook een plaatsje in de muziekkamer.
Gedurende die vele jaren zijn er natuurlijke heel wat fijne dingen gebeurd teveel om op te noemen, Jef reisde doorheen Europa om steel concerts te geven , begeleide verschillende artiesten bij onze noorderburen in Televisie shows , zoals bij de Tros:
Holliday Shows , Euro countrymasters ; voor RTL Barend en Vandorp etc  etc .
Hij speelde met zijn groep in vorst Nationaal in het programma van Emmylou Harris en was uiteindelijk nog een paar keer te gast op de grote steelgitaar meetings in ST Louis Amerika, en werd door Jeff Newman uitgeroepen tot de beste Europese steelgitaar speler, hard werk loont ! van een emotioneel moment gesproken !
Maar Jef werkte op zijn eigen bescheiden manier verder. Ook in België houden verschillende artiesten van Country Music , zo werkte Jef mee aan verschillende albums van Hemut Lotti , van TatYana Storm waar hij ook verschillende TV optredens mee deed , albums voor de groep Das Pop , Chitlin Folks met Pascal Deweze en ook met die groepen deed hij verschillende projecten , het was uitzonderlijk voor die tijd dat er een steelguitar gebruikt werd op PUKKELPOP !  Jef deed Café Cosari met Jo Vally en doet nog jaarlijks verschillende concerten met Bandit en ook de symphatieke zangeres Ida De Nijs houdt van Jef zijn steelguitar geluid .
In november 2017 was Jef nog te gast in de opname studio van Ricky Skaggs in Nashville !  wat een eer voor een eenvoudige steelgitarist uit het Belgenlandje !

Sinds 2 jaren doen Jef, Ivo, Rik en Tom gedurende de zomermaanden een Europese tournee van het zuiden tot het noorden met Country zanger DOUG ADKINS (Montana USA ) en wanneer Doug in de winterperiode terug is naar de USA , gaat Jef verder met een nieuw project waarvan de eerste optredens reeds geboekt zijn samen met de fantastische muzikanten die hier vanavond aanwezig zijn The Belgian Pedal Steel Train ….. laat nog van zich horen !! 
Chris Peeters : guitar                   
Rik Lenaerts: bass
 Ivo Opdebeeck : drum
 Jef Marinus: guitar en pedalsteel
backing vocals : Wilma & Elke 

WHISKEY SALESMAN
JEF MARINUS (PUZZLE STEEL)
0:00/2:00