top of page

Leeftijdsgenoten Marinus en Michiels kunnen het zo goed met elkaar vinden dat ze ook deze zomer nog eens samen optreden.

Paul Michiels wordt 70 op 15 juni en dat zullen zijn fans geweten hebben. De Heistenaar treedt binnenkort op samen met Waaslander Jef Marinus (66), die zopas zijn eerste full cd ‘Puzzle Steel’ uitbracht. Michiels kijkt alvast uit naar zijn feestjaar dat zowel op als naast het podium duchtig gevierd zal worden.

Om zijn zeventigste verjaardag al wat eerder te beginnen vieren, trad Paul Michiels eerder deze week gratis op tijdens de cd-voorstelling van Jef Marinus in De Casino in Sint-Niklaas. Michiels en Marinus kenden elkaar al jaren en doken samen de studio in om het nummer

No Rewind, van de hand van Michiels, een tweede keer op te nemen. Toch hadden de twee leeftijdsgenoten ook voor hun optreden al erg veel respect voor elkaar. De vaste bandleden van Jef Marinus, Chris Peeters, Ivo Opdebeeck, Rik Lenaerts, zorgden voor de begeleiding.

“De samenwerking is ontstaan door een samenloop van omstandigheden. Jef vroeg of hij een nummer van me mocht gebruiken op zijn nieuwe cd. Soms moet je gewoon iets doen voor elkaar. Maar voor wat hoort wat”, lacht Michiels. “Zaterdag kruipen we samen in de studio. Ook Jef speelt dus een nummer mee op mijn nieuwe album dat deze zomer uitkomt.”

Pedal Steel

“Het is de eerste keer dat ik met een Pedal Steel-gitarist optreed. Jef heeft me alles over het geniale instrument uitgelegd. Zijn beheersing en virtuositeit is van pure wereldklasse”, voegt Michiels nog toe. Het instrument, vergelijkbaar met een op de schoot liggende gitaar, is in ons land niet erg bekend, maar wordt wel gebruikt door artiesten als Dire Straits. “De Belg associeert die klanken met linedance en country, bij ons niet de populairste muziek”, legt Marinus uit, die onder meer speelde met Gerard Joling, Will Tura, Helmut Lotti en Günther Neefs.

De Pedal Steel-gitarist is erg fier dat Paul Michiels gevolg gaf aan zijn vraag om samen te spelen. “‘Trots’, een ander woord heb ik er niet voor. Ik word er zelfs wat emotioneel van. Paul is wereldklasse, een fantastische zanger. Al langer dan vandaag wilde ik een bekende Belgische zanger mee op het podium, gewoon om het instrument populairder te maken. Maar Paul Michiels slaat alles. De man is op en top professioneel. Met hem op het podium staan is pure magie. Punt.”

Zomertournee

Ook al hebben beide artiesten hun eigen begeleidingsband, ze beloven samen mooie dingen te doen, want oud worden ze nooit. “Hoe ouder ik word, hoe minder ik doe. Ik word luier en maak betere muziek. De druk is weg”, vat Michiels knipogend samen. “En belofte maakt schuld. Natuurlijk gaan we deze zomer samen optreden.” Details mogen dan later nog worden ingevuld worden

Erik Van Eycken

Live opname ' No Rewind ' Paul Michiels & Jef Marinus 7 maart 2018

bottom of page